Schrijver zijn

Doen wat ik het allerliefste doe... Schrijven!

Dat ik schrijver ben heb ik altijd al geweten

Vanaf het moment dat ik een pen vast kon houden en wist hoe het alfabet in elkaar stak, schreef ik alles wat los en vast zat. Van gedichten en korte verhalen, tot stripteksten en een eerste kinderboek. Van kind af aan was er de wens een schrijver te zijn, boeken te schrijven…. en wat is daar een tijd overheen gegaan. Door diverse andere keuzes in mijn leven en mijn angst om mijn droom niet uit te zien komen, bleef ik mijn wens maar voor me uit duwen.

De opstap naar een uitgever

Tot ik begin 2009 de laatste woorden aan mijn boek ‘Leid me… als ik luisteren wil!’ schreef en ik mocht concluderen dat ik een heel volledig boek had geschreven. Tot mijn grote verbazing had ik aansluitend binnen drie dagen een enthousiaste uitgever, die mijn boek een vorm gaf, een omslag gaf en ik ineens vol trots een heus leesboek in mijn handen had. Mijn eigen boek!

Nog geen half jaar later kwam ik totaal onverwacht in contact met David Schors, eigenaar van Uitgeverij Schors.  Hij omarmde mij en mijn boek en wilde me graag opnemen in zijn fonds. Mijn boek werd gerestyled en gedrukt in plaats van geprint. Het resultaat mocht er zijn… en daarna ging het bijna als vanzelf.

Van boek naar boek, voor mij is stoppen geen optie meer!

Ik wil de lezer prikkelen om het zelf te doen

De boventoon in mijn boeken, is de wil om anderen te prikkelen, om het beste uit zichzelf en het leven te halen, om te genieten en te beseffen dat niemand anders dan jij alleen, je leven net zo leuk kunt maken als je wilt.

Het schrijven van boeken gaat me nu veel makkelijker af dan de jaren voor mijn allereerste boek verscheen. Ik heb het de ruimte gegeven, ben uit mijn comfortzone gekropen na jaren in angst te hebben gezeten dat het wellicht een vage wens was … en geniet nu met volle teugen van het geen ik het allerliefste doe; Schrijven!

Ik wens je veel leesplezier!

Diana Hendriks – van Beaumont