BIOGRAFIE

Diana Hendriks (1967) behoort tot één van Nederlands grootste inspiratoren op het gebied van bewustzijn en bewustwording.

Diana werd geboren met een pen in haar hand en schreef op jonge leeftijd al gedichten en korte verhalen. Na de Mavo volgde Diana de opleiding Kinderverzorging, Jeugdverzorging en Pedagogisch medewerkster en de opleiding tot Schoonheidsspecialiste

Het werken met volwassenen en kinderen zat Diana als een warme jas. In haar vrije tijd presenteerde ze diverse programma’s bij de lokale radio, was ze leiding bij de Scouting en organiseerde ze met anderen grote danceparty’s.  
Samen met een vriendin richtte ze een bedrijf op in Sales en Marketing waarbij ze o.a. voor de grotere uitgeverijen van magazines de advertentieverkoop verzorgden. 

Het vroege verlies van haar moeder na een tragisch ongeval in 1989, het ongewenst kinderloos blijven en een echtscheiding bracht Diana dichter naar zichzelf. Ze besloot om ook in haar activiteiten meer de innerlijke kant van de mens te gaan belichten.
Ze werd Reiki master, ruilde haar schoonheidssalon in voor een Reiki praktijk, en kwam in 2006 via automatisch schrift in contact met haar spirituele begeleiders. 

Haar persoonlijke groei nam grotere vormen aan, ze leerde haar spirituele kanten kennen, ontdekte mediumschap en healing en zette hierbij haar eerste stappen naar haar eigen product ‘Luisterkind’. 

Door deze groei durfde Diana ook haar langgekoesterde wens te realiseren: het schrijven van boeken. Eerst liet ze in een kleine oplage een boekje vol spirituele teksten drukken, Kristal Momentjes 1.
In 2010 kwam haar eerste boek uit: ‘Leid me… als ik  luisteren wil!, uitgegeven door een kleine particuliere uitgever.
Een boek waarin ze openhartig over haar eigen spirituele groei vertelt. Vijf maanden na de verschijningsdatum nam Uitgeverij Schors in Amsterdam Diana onder zijn vleugels.

In rap tempo en in vijf jaar tijd schreef Diana het ene boek na het andere, terwijl zij ook gedreven en enthousiast haar eigen bedrijf rondom Luisterkind en bewustwording van de grond bracht.
Diverse workshops, columns, lezingen, online bewustwordingsprogramma’s, een opleiding tot Luisterkindwerker en steeds meer naamsbekendheid door de duizenden Luisterkind-afstemmingen die per jaar geschreven werden.

Haar boeken:
• Leid me… als ik luisteren wil!

• Hoe vind jij jezelf? 
• Kristal Momentjes
• Luisterkind 
• De Luisterkind Methode
• Omdat de kinderen het weten

In 2019 namen Schors en Diana met een warme handdruk afscheid van elkaar en ging Diana zelf verder onder de uitgeversnaam Cust.

Haar bedrijf rondom Luisterkind en bewustwording had een stevige basis. De programma’s werden goed bezocht, de opleiding tot Luisterkindwerker stond zo stevig als een huis, met trainers en honderden afgestudeerde Luisterkindwerkers die wonen en werken in diverse landen en aanvragen voor Luisterkind-afstemmingen uit tientallen landen.
Er stond nog één ding op haar lijstje: het schrijven van een roman.

Sinds 2014 had ze het verhaal voor deze roman al in haar hoofd en eind 2021 zag haar roman ‘Er vertrekt altijd een trein’, die zich afspeelt in de Noord-Franse stad Amienshet levenslicht.

Diana weet als geen ander dat dromen te realiseren zijn, dat je tegenslagen het hoofd kunt bieden en dat je zelf je allerbeste gids bent op je levenspad. 
Ze wil met al haar werk de ander inspireren om ook zelf de kansen te creëren om het allerbeste uit het leven te halen. Niet wachten op de ander, je hebt zelf de sleutel in handen. 

Diana Hendriks (1967)