Omdat de kinderen het weten

Omdat de kinderen het weten

Kinderen, ze weten zó veel, ze weten zoveel meer dan jij en ik bij elkaar.  We groeien groter en verliezen stukjes van die puurheid en van die enorme heldere inzichtenn. Kinderen hebben die ruimte nog. Ze willen hun boodschappen verspreiden, ze vragen de wereld met andere ogen te gaan bekijken.

Levenslessen van kinderen, die we op onszelf kunnen betrekken.

Diana heeft met kinderen van verschillende leeftijden gesprekken gevoerd en geleid. Ze heeft zich mee laten nemen, ontdekt, gevoeld, haar vragen gesteld en daarmee zowel de kinderen als de lezers van dit boek een hand toegestoken. De korten gesprekken spelen zich af in het leven van de kinderen, maar zijn tevens één op één te vertalen naar die van ons.

De dieper liggende inhoud stroomt in dit boek bijna zonder moeite naar boven. De eerlijkheid en puurheid die de kinderen uitstralen, laten al snel de energie uit de verhalen vrijkomen. Heldere boodschappen van kinderen, voor jou en voor mij.

ISBN: 978-94-9001904-4  •  Aantal blz: 91  •  Bindwijze: Paperback  •  Prijs: € 11,50

Fragment

Dan doet Esther haar ogen weer open. Een glimlach komt om haar mond.
‘Wat was dat heerlijk, he?’ zegt ze.
‘Ik vond het zeker fijn, ja’ zeg ik.
‘Wat heb jij gehoord? ‘Ze kijkt me uitdagend aan.
‘Ik heb niets gehoord,’ antwoord ik in alle eerlijkheid.
‘Echt niet?’
Ik schud mijn hoofd. ‘Wat heb jij gehoord dan?’
‘Ik heb de zee gehoord, de enorme golven. Ik heb zeemeeuwen gehoord en ik heb de golfslag op het strand gehoord. Het was heel mooi, Diana.’
‘Dat geloof ik graag, ja,’ zeg ik.
‘Waarom heb jij niets gehoord?
‘Ik denk even na. Tja, waarom heb ik niets gehoord?
‘Ik weet het niet,’ zeg ik dan.
‘Wil je weten waarom ik wel wat gehoord heb?’
‘Nou, daar ben ik wel benieuwd naar, ja,’ zeg ik lachend.
Ze knijpt in mijn knie en ze draait zich een halve slag naar me toe en pakt mijn hand nu met beide handen vast. Een wijs meisje kijkt me aan, haar aandacht nu volledig op mij gericht.
‘Diana,’ zegt ze. ‘Jij zag niets, omdat je met mij bezig was. Als je je met jezelf bezig houdt dan ga je zien en horen dat er méér is wat je mag ervaren dan je gewoon met het blote oog kunt zien of zo maar kunt horen.

Dit boek is onder meer te bestellen bij:

Lezerservaringen

Ik blijf geraakt worden

“Ik heb delen van het boek ‘Omdat de kinderen het weten’ vaker gelezen. Het is al een hele tijd geleden dat ik dit boek in één ruk heb uitgelezen. Ik blijf geraakt worden door de veelheid van problemen waar kinderen zoal tegenaan lopen, en de wijsheid die ze zelf aan de dag leggen als het gaat om het oplossen daarvan.”

~ Karin van der Steen

Ik pink iedere keer een traantje weg

“Dit is voor mij een boek wat ik iedere keer weer oppak. Een nieuw verhaal, nieuwe boodschappen, nieuwe emoties. Er zitten zoveel lagen in. En bij ieder gesprek pink ik van ontroering weer een traantje weg.”

~ Hester

Tot tranen toe geroerd

“Ieder keer ben ik zelf onder de indruk van de concrete boodschappen van kinderen in de Luisterkind-afstemmingen.
Boodschappen die wij als volwassenen mogen ontvangen en ons kansen bieden het anders te doen. Kinderen winden er geen doekje om.
In dit boek heeft Diana er een aantal gebundeld en ik heb ze tot tranen toe geroerd gelezen.”

~ Monica Kemner

Een boek vol liefde

“Zo puur, zo eerlijk, zo vol liefde. De verbinding tussen Diana en het kind is in ieder gesprek zo voelbaar.”

~ Emmy

Je leest de puurheid van de kinderen

“Een prachtige bundeling van gesprekken met kinderen waarin je hun puurheid leest en voelt. Als we hier allemaal eens meer naar zouden gaan luisteren…zij weten!”

~ Sylvia Nekeman

Mooi hoe de wijsheid woorden krijgt

“In mijn werk heb ik veel te maken met ouders en (jonge) kinderen. Ik was toe aan verdieping en stuitte op de opleiding Luisterkindwerker. Wilde graag wat meer informatie over wat een Luisterkind afstemming is. De verhalen in dit boek raakten me, zo mooi hoe de wijsheid van kinderen woorden krijgen in een afstemming. Prachtig om te lezen wat ze ons allemaal te vertellen hebben. Diana heeft het heel mooi en lekker leesbaar opgeschreven. Geweldig mooi om te lezen hoe ze veel kinderen heeft gehoord en geholpen.”

~ Ineke Dijkstra