Luisterkind

Luisterkind

Als je het (innerlijk)kind aan het woord laat, hoor je de mooiste dingen. Je hoort hartenwensen, je hoort wat het kind wil veranderen, zodat het weer geluk uit het leven kan halen.  Het is een kwestie van luisteren.

Luisteren naar kinderen, praten op zielsniveau

Diana Hendriks luistert, via de Luisterkind-methode, op zielsniveau naar de kinderen van de wereld. Ze heeft tijd, stelt vragen en kijkt samen met de kinderen naar oplossingen.

Luisterkind is voor jong en oud en alles kan besproken worden. Geen grenzen, Diana luistert.  Luisterkind bevat 52 Luisterkind-afstemmingen en de visie van Diana op de leefwereld van de kinderen.

ISBN: 978-94-9001903-7  •  Aantal blz: 219  •  Bindwijze: Paperback  •  Prijs: € 17,50

Fragment

Kinderen voelen zich heel vaak verantwoordelijk voor het welzijn van de ouders. Ze kunnen hier heel ver in gaan en zichzelf helemaal wegcijferen. Met lichamelijke klachten, slechte schoolprestaties of emotioneel uit evenwicht zijn als gevolg. Dit vertaalt zich regelmatig in boze buien, onredelijk zijn, onrust, verdriet en slecht slapen. Hierbij kunnen we niet zeggen dat een boze bui dús afkomstig is van een disbalans binnen de familie. Nee, de boze bui kan overal vandaan komen. Daarom is het van belang dat er tijdens de Luisterkind-afstemming naar het kind geluisterd wordt en ik er open in stap.

Ik werk niet met een bepaald stappenplan of regels of een test of een lijstje dat ik kan afstrepen als ze ‘ergens aan voldoen.’ Iedere afstemming is een nieuw moment met een kind. Ik weet nooit waar het begint, wat ik te zien of te horen krijg. Dat laat ik aan het kind over. 
Als het gesprek of het contact op gang gekomen is, neem ik de vragen langszij mee en kijk ik samen met het kind  naar een oplossing in het geheel. Het gesprek met het kind komt altijd zoals het komt. Daarin bepaalt het kind, niet ik. Ik plaats de vragen en onderwerpen in een groter geheel.

Dit boek is onder meer te bestellen bij:

Lezerservaringen

Het boek pakt je en voert je mee

“Een prachtige methode om oplossingen te vinden voor obstakels etc. die kinderen maar ook volwassenen in hun leven tegenkomen. Duidelijk en helder verwoord. Het pakt je en voert je mee met het verhaal. Een heel bijzonder boek van een heel mooi mens.”

~ Hetty Brouwer

Op een begrijpelijke manier geschreven

“Een mooi boek wat bij mij direct een verbinding gaf. Op een voor mij begrijpelijk manier beschreven. De verhalen van de verteller en het doorvragen van Diana gaven mij een duidelijk beeld hoe je een gesprek kunt aangaan op zielsniveau. En dat daar de antwoorden liggen voor de vraagstukken in het leven van nu. Dank je wel Diana voor deze prachtige methode en boeken die je ons schenkt.”

~ Monique Bakker

Een boek voor alle ouders

Als ouder loop je soms tegen muren op als het om je kind gaat. In dit prachtige boek staan verschillende afstemmingen beschreven, allemaal even uniek. Het beschrijft een uiterst zachte methode die jou als ouder vele inzichten en handvatten gaat geven. Dit is een boek wat standaard aan alle ouders aangeboden zou moeten worden. . 

~ Sylvia Nekeman

Dit boek is mijn bijbel

“Heerlijk vond ik het om vanuit Diana zelf te lezen hoe de Luisterkind-methode is ontstaan en hoe breed inzetbaar deze eigenlijk is. Verhalend, op eigen wijze nam ze mij mee in haar verhaal en de vele voorbeelden die mij direct aanspraken. Voor mij als Luisterkindtrainer is dit boek lange tijd een bijbel geweest en ik raad het mijn deelnemers ook altijd aan te lezen naast hun studiemateriaal. Het is inspirerend, prikkelend en uitnodigend om verder te kijken en te luisteren! Echt te luisteren!”

~ Monica Kemner

Het boek bevat zoveel moois

Luisterkind is een boek wat makkelijk weg leest en zo veel moois bevat wat de kinderen met ons willen delen. Ik heb het boek al een hele tijd en geregeld blader ik er nog eens doorheen.” 

~ Jolanda van der Steenhoven

Zoveel mogelijkheden met zo’n fijne methode

„Ik heb via een oefen afstemming van een kennis de eerste keer kennis gemaakt met de Luisterkind-methode van Diana Hendriks.

Toen ik mijn afstemming mocht ontvangen, was het als een cadeau voor mij. Op papier dingen over jezelf kunnen lezen, en dan ook nog kloppend, vond ik apart. Daarna was mijn interesse zo groot dat ik het boek Luisterkind kocht. Het boek liet mij zien, hoeveel mogelijkheden bestaan met deze fijne methode.“

~ Silke Everding

Wat een impact kan een afstemming hebben

“Dit boek en ook het boek ‘De Luisterkind Methode’ waren snel aangeschaft. De Luisterkind-afstemmingen en de methode spraken me zo aan. Het is zo bijzonder om te lezen wat er in afstemming allemaal vertelt wordt en ook wat de impact van een Luisterkind-afstemming kan zijn.”

~ Ilse Wijnen